CHARNECA & MEMÓRIA

De houten brug bij het moeras van Ganshoren is een ontmoetingsplaats waar verbeelding en reflectie samengaan. Naast de brug staat een verrekijker waarmee je een gedicht kunt lezen.

locatie

Ganshoren ligt tussen het gezoem van de hoofdstad en het geraas van de ring rond Brussel landelijk kalm te wezen. Het is een moderne wijk, alleen het Guido Gezelleplein vormt een oude kern, én het is ook de drukste plek in de omgeving, met winkels en cafeetjes. Naast de drukke Keizer Karellaan en de basiliek van Koekelberg liggen rustigere woonwijken, al dan niet met hoogbouw, en groene zones. Het indrukwekkende Kasteel De Rivieren pronkt te midden van een park met een feeërieke vijver. Na een fikse wandeling kom je in het moeras van Ganshoren, een natuurreservaat met een grote verscheidenheid aan vogelsoorten.

Het werk van Filip Van Dingenen, gebaseerd op het gedicht van Paulo Teixeira, werd feestelijk ingehuldigd op 7 juni 2013.

partners

Passa Porta werkte hier samen met de gemeente Ganshoren, GC De Zeyp, CC La Villa, Brussel behoort ons toe, BSGO De Goudenregen, Ecole primaire de la Communauté française, Collège du Sacré-Coeur en Les Villas.

Capture D’Écran 2019 04 04 À 10 42 04