MBOGO OÙ ES-TU, WAAR BEN JE?

In Jette staat een sculptuur van roestvrij staal die speelt met de verschillende mogelijke gezichtspunten. Kinderen ravotten er rond palen waarop woorden staan die je alleen van bovenaf kunt lezen.

locatie

Jette is een kleinere gemeente in het noorden van Brussel, die in de jaren 1950 is verstedelijkt. De combinatie van groen en rustig wonen zorgt ervoor dat het inwonersaantal de laatste jaren flink is gestegen. De Essegemwijk ligt tussen de De Smet-De Naeyerlaan en de Leopold I-straat. In de gelijknamige sociale woonwijk wonen meer dan 700 families in flatgebouwen. De omliggende straten, met gezellige eengezinswoningen, dateren uit het interbellum. Markante plekken zijn het Magrittemuseum en de Grot van Jette, een natuurgetrouwe replica van de Grot van Lourdes.

'Mbogo où es-tu, waar ben je?' werd op 19 december 2013 feestelijk ingehuldigd in aanwezigheid van buurtbewoners, kinderen, familie van de inmiddels overleden dichter Kasele Laïsi Watuta, kunstenaars en politici. Het kunstwerk is te vinden via de Jules Lahayestraat.

partners

Passa Porta werkte hier samen met de gemeente Jette, Abordage, de Nederlandstalige Openbare Bibliotheek, GC Essegem, de Bibliothèque communale, Parkresidentie, De Jetse Haard, CoCoLo, Seniorencentrum en De Speegelmanne.