DE APPEL — LA POMME

Een van de straatlantaarns in het Huart-Hamoirpark is getransformeerd. De kunstenaar verving de lamp door een appel en creëerde zo een boom, waarop de tekst van de dichter te lezen is.

locatie

De Prinses Elisabethwijk rond het station van Schaarbeek is een zeer multiculturele wijk: Marokkanen, Turken, Fransen, Italianen en Belgen wonen er naast elkaar. De wijk is erg interessant op het gebied van de architectuur: aan de mooie Huart-Hamoirlaan, van het station naar de kerk van Helmet, staan prachtige, typisch Brusselse fin-de-siècle-herenhuizen. Een groot aantal straten werd vernoemd naar schrijvers: zo is er de Emile Zolalaan, de Maurice Maeterlinckstraat en de Emile Verhaerenlaan.

Het werk van Christophe Terlinden kreeg in de herfst van 2007 een plaats in het kleine Huart Hamoirpark. Vooraf liet de kunstenaar de bewoners van Schaarbeek via een aantal interventies kennismaken met de gedichten van Abdellatif Laâbi.

partners

Passa Porta werkte hier samen met Dienst Nederlandse Cultuur van de Gemeente Schaarbeek, Renovas, GC De Kriekelaar, de Nederlandstalige bibliotheek, de Franstalige bibliotheek, Wijkcomité Helmet, de handelaarsvereniging, Masereelfonds, De Factorij, Instituut van de Heilige Familie en ERG.

Capture D’Écran 2019 04 04 À 11 52 14